Acupunctuur - Balans in je leven

Als je niet in balans bent, kunnen er klachten ontstaan die je belemmeren in je dagelijkse doen en laten. De problemen kunnen onder andere het gevolg zijn van een trauma, chronische ziekte of stress. Door roestvrijstalen naaldjes in acupunctuurpunten van je energiebanen te zetten, raakt jouw systeem weer in balans.  Waardoor de klachten verminderen, je weer energie krijgt en je beter in je vel komt te zitten.

Behandeling

Je eerste bezoek start met een intakegesprek, waarin Yanky luistert naar je klachten en veel vragen stelt. Met aanvullende pols- en tongdiagnostiek stelt ze haar bevindingen vast. Daaruit volgt een behandelplan. Yanky legt duidelijk uit hoe ze te werk gaat en hoeveel behandelingen er nodig zijn, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

acupunctuur bij yanky ong

Behandelwijzen

Yanky is een veelzijdige behandelaar. In de loop der jaren maakte ze zich steeds meer behandeltechnieken eigen en spant ze zich voortdurend in om nieuwe inzichten en methodieken aan te leren. Afhankelijk van het type klacht(en), stelt Yanky vast welke methode het beste ingezet kan worden.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is Yanky’s basisopleiding. Een persoonlijke benadering, die naast het klachtenpatroon breder zoekt naar de oorzaak en onderlinge verbanden.

Bij de TAN balans methode prikt Yanky niet op de plaats waar de pijn is, maar op gekoppelde meridianen. Groot voordeel is dat na het aanprikken de pijn of beweeglijkheid al snel verandert.

Electro-acupunctuur is het toepassen van elektrische stromen op acupunctuurpunten via de naald. Door de voortdurende stimulering van de punten is het een uiterst effectieve manier om hardnekkige blokkades weg te krijgen en het effect ervan te beklijven.

Bij Ooracupunctuur ofwel auriculo is het mogelijk om met behulp van VAS-diagnostiek een diagnose vast te stellen. In combinatie met deze polsdiagnostiek kan Yanky de klachten traceren en die via het oor gericht behandelen.

Oncologie. Zowel tijdens de behandeling van chemo-en/of radiotherapie als in de herstelperiode nadien kan acupunctuur verlichting geven van bijwerkingen en fysieke en psychische ondersteuning bieden.

Schedelacupunctuur kan goed ingezet worden bij neurologische aandoeningen en pijn.

Klachten

Acupunctuur kan een oplossing zijn voor een veelheid aan klachten. Onder andere:

  • Lichamelijke problemen, zoals rug, nek, gewrichts- en schouderklachten
  • Chronische ziekten, zoals reuma, MS en vermoeidheidsyndroom
  • Stress gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid, migraine, depressie, angst, spijsverteringsproblemen of rusteloosheid
  • Gynaecologische klachten
  • Oncologische klachten: voor, tijdens en na de behandeling van oncologische aandoeningen

Disbalans zit in een klein hoekje. Je kan je vinger er niet opleggen, maar je hebt last van ongemakken of je zit niet lekker in je vel. Acupunctuur kan je helpen om snel in balans te komen en te blijven.

Neem contact op met Yanky om te bekijken of ze iets voor jou kan betekenen. Schrijf hier je bericht.

Acupunctuur Behandeling Werking

Reviews

Voorhoofds- / bijholtes ontstekingen / Sinusitis

Yanky heeft mij vaker geholpen met luchtwegklachten zoals hoesten of ontstoken holtes. Soms worden de klachten in het begin na de behandeling juist erger, voordat daarna de klachten weggaan. Ik merkte daarna altijd meteen een heel goed resultaat! Ik ben erg blij met hoe acupunctuur een uitkomst kan bieden bij dit soort klachten, waardoor je er minder lang mee rond hoeft te lopen. Yanky heeft altijd veel persoonlijke aandacht voor je en neemt de tijd, dat vind ik heel fijn.

Slijmbeursontsteking

Na een traumatische val met als gevolg een slijmbeursontsteking in mijn heup, had ik hardnekkige pijnklachten bij het lopen. Na de acupunctuurbehandelingen van Yanky kon ik weer pijnvrij bewegen: zelfs ook tennissen en golfen. Yanky is een hele fijne behandelaar. Ze gaat rustig en vastberaden te werk. Na de behandelingen voelde ik me totaal ontspannen en uitgerust. Een hele fijne ervaring. - Barbara

Blaasontsteking / UTI

I.v.m. een blaasontsteking had ik een poosje geleden contact gezocht met Yanky, omdat ik nog geen medicijnen (antibiotica) wilde nemen.

Ik kon dezelfde dag nog terecht. Vrij snel na de behandeling gaf het al verlichting van mijn klachten en de volgende dag had ik vrijwel geen last meer, de pijn was weg. Wonderlijk hoe snel er resultaat was. Naven week bij de huisarts de urine laten checken en die was helemaal schoon. Nooit zal ik meer een antibioticakuur nemen om een blaasontsteking op te lossen.